HIP-HIP HURRÁ! – 😢 (ELMARAD – DE KÉSŐBBI IDŐPONTBAN PÓTOLJUK!😊)

Írta: Hámori István Péter | 2021. May. 16., 14.00, Láng Művelődési Központ
Hámori István Péter május 7-én ünnepli születésnapját. Nem túlzás tehát azt állítani róla, hogy a béke gyermeke ő, hiszen világrajövetele hírére azonnal elhallgattak a fegyverek Európában. Az már faktum, hogy hosszú életű lesz a földön, mert a 2020 májusára tervezett 75. születésnapi gálaműsorunknak - a koronavírusjárvány okozta általános felfordulás okán - most harmadízben futunk neki! Tehát idén 76 éves korában ünnepeljük háromnegyedszázados életkorát. Na persze így könnyű örökifjú, bohém költőnek maradni.
Konokul kell ragaszkodnunk e gálaműsorhoz, hiszen immáron hetedik (nyolcadik) éve házi szerzői minőségben is vegzál bennünket. Amennyiben most végre valahára a pandémia helyzet is engedi, elérkezettnek látjuk az időt egy nemes elégtétel vételre.
A több egyelőre maradjon meglepetés.
Annyi bizonyos: fellép a társulat minden tagja.
A rendező változatlanul: Rácz Ferenc

MEGJEGYZÉS
A vírusjárvány minden képzeletünket felülmúló módon alakítja mindennapjainkat, lehetetlenné téve a reális tervezés lehetőségét. Örkény István dús fantáziája is négy kísérletig merészkedett a Pogány Sűttőfia Süttő esetében, akit az abádszalóki prépost parancsára négyfelé szaggatták. (A prépostság négy kimustrált kancát adott a szaggatáshoz. Emiatt a művelet csak a negyedik nekirugaszkodásra sikerült.)
Mivel nem áll szándékunkban versenyre kelni Örkény Istvánnal, úgy határoztunk, hogy e gálaműsort mi is a negyedik nekifutásra valósítjuk meg. Nem tűzünk kis újabb bizonytalan dátumot ünneplésedre jó Hámori István Péter! Ezúttal biztosra megyünk! Kivárjuk a szabad, boldog világ eljövetelét! Légy türelemmel és légy hosszú életű sokunk örömére!

A műsor szereplői

Czibók Marcell Demeter László Göbl Gabriella Kis-Dörnyei Nóra Komornik András Korek Mária Kovács Anna Kovács Rita Lukács Renáta Morvai Pál Németh Szilvia Ó.Kovács Ibolya Ragoncza Emese Rácz Emma m.v. Rácz Ferenc Vizdár Erzsébet