Rendhagyó irodalomórák – Örkény István

Írta: Örkény István | 2016. Nov. 12., 11.00, Magyar Szakszervezeti Szövetség Székháza
Ezzel a műsorszámunkkal reményeink szerint egy hosszan tartó sorozatot szeretnénk elindítani.
Sajátos egyedi módon szeretnénk tisztelegni és emléket állítani magyar líra és prózairodalom néhány halhatatlanjának, megismertetni az érdeklődőket számos kevésbé ismert irodalomtörténeti dokumentummal, érdekességgel.
Ez a program nem kimondottan klasszikus színpadi produkció, és nem is hagyományos ismeretterjesztő előadás, de nem szokványos irodalomóra sem.
Természetesen mindezek az elemek felismerhetőek lesznek az este során, ám a képes illusztrációkat, filmbejátszásokat, PowerPoint prezentációs, interaktív elemeket sem kell nélkülöznünk majd.
Szerzőnk bizton gondoskodik, drámai feszült pillanatokról, a lírai szépség emelkedett hangulatáról, meghökkentő, váratlan dramaturgiai fordulatokról. Tárhazából nem hiányozhat a vidámság, a mosolyt fakasztó szellemes humor, éppúgy, mint a maró keserű gúny, a groteszk, önmagunkra ismerő, karikatúra, jobbító szándékú irónia sem.
Nyitó programunk főszereplőjeként a pillanat mesterére, ÖRKÉNY ISTVÁN-ra esett a választásunk. Hogy miért pont őrá? Ne kérdezzék! Méltánytalan lenne a soron következő irodalmi óriásokkal szemben.
Inkább tekintsék meg műsorunkat, hátha rálelnek a válaszra.

Műsorvezető: Rácz Ferenc
Műsoridő: cca. 100-110 perc

A műsor a következő számokat tartalmazza:

Arról, hogy mi a groteszk Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók Sokszor a legbonyolultabb dolgokban is… A végzet A pogány Süttőfia Süttő gondolatai… Az utolsó meggymag (jelenet) Nézzünk bizakodva a jövőbe Halhatatlanság Az élet értelme

A műsor szereplői

Demeter László Komornik András Morvai Pál Németh Szilvia Ragoncza Emese Rácz Ferenc Szalay Cintia