Isten éltessen Nelli néni!

Nelli 1Ma, augusztus 23-án ünnepeli 90. születésnapját ZALA KORNÉLIA!

Azon kevesek kedvéért akik nem tudnák: Zala Kornélia 34 éven át – szinte a kezdetektől, 1958 őszétől 1992 végéig – állt a rendezőként a társulat élén. Ez alatt az idő alatt több mint száz előadás, fellépés fűződött a nevéhez.

Nemcsak rendezőként, de pedagógusként is megállta a helyét. Tucatszámra kerültek ki keze alól kiválóbbnál kiválóbb, a színészmesterséget nem amatőr színvonalon elsajátító tehetségek. Hogy csak három közismert névről tegyünk említést: Reviczky Gábor, Detre Annamária, Katona János.Nelliék otthonában-06

Neve összeforrott a honi amatőr színjátszás fénykorával. Felsorolni is lehetetlen hány embert fertőzött meg az, irodalom, a vers, a színház szeretetével. Tanítványai, kollégái mind a mai napig gyakorta idézik fel, egy-egy kiemelkedő rendezését, s jóleső érzéssel neveznek nevén több fergeteges sikerű előadást.

Drága Nelli néni! Szépszámú tanítványaid, színjátszóid hálatelt szívvel mondanak neked köszönetet az együtt töltött évekért, a nekik nyújtott emberi jóságodért, azért a mérhetetlen szellemei gazdagságért, mint önzetlen munkáddal örökül hagytál ránk!

Isten éltessen 90. születésnapodon a tőled telhető legjobb erőben, egészségben!