Megtisztelte jelenlétével előadásunkat a szerző: Radványi Ervin!

 

Társulatunk egy emlékezetes kánikulai hétvégén, 2012. június 19-én tartotta premierjét RADVÁNYI ERVIN: “Az élet, mint olyan…” című szerzői estjének.

A bemutató nem remélt kirobbanó sikerén felbuzdulva nagy merészen felkerestük és felkértük a szerzőt, tisztelje meg jelenlétével a második előadásunkat.

Amint ez a mellékelt kép bizonyítja: az előadás és megismerkedésünk 2012. november 6-án rendben megtörtént.

Aztán teltek-múltak az évek, egymást követték az újabb bemutatók, új helyszínek, jöttek új kollégák, ám ez a produkciónk makacsul követelte az ismételt színrevitelét, szépen komótosan növelve előadásainak számát. A nem hivatásos – nevezzük nevén – az amatőr státuszú társulatok nemigen dúskálhatnak rendszeres fellépési lehetőségekben. E tekintetben mi nem lehetünk elégedetlenek. Thália istenasszony jóságos kegyeit élvezve, többnyire tizennégyet, tizenhetet játszunk évente, vagyis – színházi évadban számolva – átlagban havi kettőt. S egyszer csak azt vettük észre, hogy az”Élet, mint olyan…” túlhaladta a tízet és megállíthatatlanul ostromolja a második x-et. (Ebben az évben még van két lekötött fix dátumunk.)

A megszépült, újjávarázsolt otthonunk, a Láng Művelődési Központ vezetősége nemrégiben egy váratlan felkéréssel örvendeztetett meg bennünket. Ismét egy egész estét tölthetünk a nagy színpadon! Ennél jobb alkalom nem kínálkozott, hogy eggyel gyarapítsuk megint a társulat igen kedvelt produkciójának a számát, s egyúttal módot teremtve arra, is hogy méltó körülmények között ismét körünkben tudhassuk a szerzőt, Radványi Ervint.

Örömünkre az idős mester hezitálás nélkül elfogadta meghívásunkat. Így vált igazi ünneppé 2019. május 4-e estéje, “Az élet, mint olyan… 14., kissé felújított, a premierhez képest képi-, látványvilágában feldúsított, de tartalmában változatlan minőségű előadása. Az évek során bekövetkezett kényszerű szereplőváltások ellenére a közönség reakciói bizonyítékul szolgálnak Radványi Ervin írásainak időtlenségére, nagyszerű humorának változatlan erejére. Az est szereplői Radványi Ervin jóvoltából önfeledten lubickolhatnak szerepeikben, örvendezve élvezhetik a hálás közönség reakcióit, a megérdemelt sikert.

Az előadás másnapján az alábbi üzenetet kaptam Radványi Ervintől: “Ferikém, arra kérlek, tedd a közös fotónk alá az alábbiakat:”

Kedves Barátaim! Hevesi Sándor Színtársulat! 

Örömmel néztem újra “Az élet, mint olyan…” című szerzői estemet, a bemutató utáni tizennegyedik előadást. Tapasztalatom szerint a siker ezúttal is bejött, tehetségetek, otthonosságotok a humor más-más változataiban most is elérte célját.

Köszönöm!

Radványi Ervin

Tisztelt Mester!

Kérésed számomra parancs!

 

Tisztelettel és köszönettel,

Rácz Ferenc
a társulat rendezője

 Az előadásról készült további képek ide kattintva érhetőek el.