Hámori István Péter

A társulat tagja: 2013-tól jelenleg is
Tisztelt Olvasó és Kedves Idetévedt Érdeklődő!
Én, Hámori István Péter semmiféle következményét nem vagyok hajlandó vállalni az itt olvasható soroknak, és nyomatékosan elhárítok minden, személyemmel kapcsolatos megállapítást!
Ugyanis az alant olvasandók nem tőlem származnak - mondaná Hámori István Péter.
Joggal!
Mindazonáltal jeles barátunk minden tiltakozása teljességgel felesleges, mert engem mint a társulat rendezőjét s egyben e gondolatok közlőjét, maga a színházművészet felszentelt papnője, Thália istenasszony személyesen - tisztségemből adódóan - felhatalmazott, hogy eldönthessem: ki érdemesülhet a társulati tag megtisztelő címre. Ez esetben hovatovább teszem azt annak ellenére, hogy Hámori István Péter semmilyen színészi képességről eleddig nem tett tanúbizonyságot. Sőt! Nem túlzás azt állítani, hogy e képességek terén meglehetősen hiányos adottságokkal verte meg a sors. De legyen ez az ő személyes ügye.
Akkor viszont mégis mi okból...? - teszi fel joggal a kérdést az olvasásban idáig eljutó, tiszteletreméltó érdeklődő. A válasz pofonegyszerű: többek között - nem csekély mértékben - a roppant méretű hiúságom legyezgetésének gyönyöre vezérelt.
Mert, ahogy a Négyszögletű Kerek Erdő lakója, Bruckner Szigfrid kiérdemesült cirkuszi oroszlán szerényen megjegyezné:
- Na, kinek van saját, külön bejáratú házi szerzője?! Na, kinek?
Ugyanis Hámori István Péter író. Pontosabban: költő. Még pontosabban: mindkettő egyszerre egy személyben. Ám ismeretségünk pillanatától, 2013-tól kezdődően hirtelenjében újra fellángolt benne a szunnyadó drámaírói tűz, ami egyre szorosabbá vonta azt a köteléket, mely mára kibogozhatatlanul összeköti őt a társulattal. Termékenysége ékes bizonyítékául vessenek egy pillantást a 2020-ig terjedő nyolc év bemutatásra került termésére. Házi szerzőnk színpadi munkásságának műfaja igen tág keretek között mozog. A mesejátékoktól kezdve a villámtréfákon, kabaréjeleneteken át egészen drámai hangvételű egyfelvonásosokig terjed.
Hámori István Péter társulatunk által bemutatott színpadi műveit - kényszerű módon - az "Ezekben a darabokban játszott" címszó alatt tüntetjük fel jól tudván, hogy ő csupán papíron a szavak embere.
Ez olyannyira igaz, a bemutatásra váró darabjainak száma exponenciális ütemben nő, vagyis cca. 115 évre elegendő munícióval árasztott el bennünket.
Bánom is én! Legyen ez még így Bis hundert und zwanzig!

Ezekben a darabokban játszott

Hámori István Péter szerzői estje Karbid krónika Karbid krónika Karbid krónika Karbid krónika Festék a falon Pipogya királysága Pipogya királysága Pipogya királysága Pipogya királysága Pipogya királysága Pipogya királysága Pipogya királysága Csipat Piri Csipat Piri Angolkisasszony Angolkisasszony Angolkisasszony Angolkisasszony – Férfiak szőkében