Németh Szilvia

A társulat tagja: 2014-től jelenleg is
E-mail: nemethszilvia85@gmail.com
Egy Baranya megyei nagyközségben nőttem fel, ami mindig is a szívem csücske fog maradni. Szászvár a Mecsek keleti lábánál fekszik, igazi festői táj, nyugodt erdei környezet. Már itt, az általános iskolai éveim alatt (engedtessék meg eme nagy szavakat) bontogattam szárnyaim, mert nem igazán történt rendezvény az én szereplésem nélkül. Vagy egy verset szavaltam, vagy egy iskolai darabban szerepeltem, de valahogy mindig is vonzott a színpad, és a mások szórakoztatása. Aztán már itt is, és a középiskolai évek alatt is sűrű fellépője voltam a szavaló és prózamondó versenyeknek, ahol kisebb-nagyobb díjakkal tértem haza. Az ember lánya önző, mert nekem is jól esett szerepelni, de ezt csak "félönzőségnek" hívnám, mert nagyon szeretek emberek közt lenni, látni, hogy a közönség is jól szórakozik, igazi humános beállítottságú vagyok, ezért nem igazán okoz gondot kétlábú társaim elé állni, vagy csak egy sztorit elmesélni, ami persze mindig valami vicces véget ér... :)
Középiskola után egy kis időt modellkedéssel is töltöttem Pécsen, amiben igazán furcsa módon nem a kifutó fogott meg, hanem a színészetet tanuló órák. Itt volt szerencsém Gráf Csilla színésznővel többször is dolgozni, mivel ő tartotta a színész vizsgára a felkészülésünket. Azt hiszem felesleges is mondanom, hogy ezek voltak számomra a mámor órái, hogy egy ilyen bájos teremtés közvetlen közelében lehetek és a saját szememmel láthatom, ahogy bemutatja, hogy mit, hogy kéne csinálnunk.
Aztán mióta Budapestre költöztem, és befejeztem tanulmányaimat, bár papírokkal gazdagabb lettem, viszont elkezdett hiányozni a színpad és - a közvetlen környezetemet leszámítva - a mások szórakoztatása. És amikor végre 2014 elején meghallottam, hogy csatlakozhatok én is a Hevesi Sándor Színtársulathoz, nem sokat haboztam. Szeretek szórakoztatni, jó látni, hogy a többi ember is jól érzi magát, remélem a színházi kultúra mindig is fenn marad, és ha ilyen nem hivatásos csoportok is részt vállalhatnak ebből, akkor hajrá!
Tehát végre itt, és végre tartozom egy lenyűgöző, csodás csapathoz és remélem nemsokára én is gazdagíthatom az előadások sikerét.

Ezekben a darabokban játszott

Varázsital Varázsital Nyugalmas ház Három az egyben Varázsital Pipogya királysága ABSZURDUM Költői verseny Csipat Piri 60 éves a HEVESI SÁNDOR SZÍNTÁRSULAT! Keresd a nőt! (Cherchez la femme!) A házasságszédelgő – Pesti konyha LÁNG – Születésnapi gálaműsor 2021